Blogroll

Tuesday, May 21, 2013

Unable to display this Web Part and Failed to render Field Created_x0020_Date, use default value instead: SharePoint 2010


Issue: As we have recently had a migration from SharePoint 2007 to SharePoint 2010. One of our clients has reported an issue with his Custom dashboard used with filters in the XLST data view webpart.

After the upgrade it randomly generates an error of

"Unable to display this Web Part. To troubleshoot the problem, open this Web page in a Microsoft SharePoint Foundation-compatible HTML editor such as Microsoft SharePoint Designer. If the problem persists, contact your Web server administrator." 

along with a correlation ID. 

The ULS logs generated on the sharepoint server state "Failed to render field Created_x0020_Date, use default value instead".


Troubleshooting:

Checked the code from client perspective there is no change in the code.

Tried to replicate the issue on one of the test site by redesigning the page.

Have tried to alter the webpart zone it didn't help.

Resolution:

Have Goggled allot, however, only found one reference to the similar issue as of ours.

However Solution given in the KB http://support.microsoft.com/kb/2639184 has been tested in LAB and is working as expected.

I am very excited to implement this in production and have the issue resolved.

If you have any queries/questions regarding the above mentioned information then please let me know.

I would be more than happy to help you as well as resolves your issues, thank you.

Applies to: SharePoint 2010, SharePoint Foundation Server 2010. 


Post a Comment

ShareThis

snow flakes

blogger widgets Blogspot Tutorial

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...